Laddning av elbilar

Skoglunds laddstolpar kommer från Next Green och är av modellen CaCharge, dessa har en effekt på upp till 3,7 kW vilket räcker för att ladda de flesta typer av elbilar över natten.

Hur funkar laddningen?

Laddningen sköts via en app som heter CaCharge, där du som hyresgäst får en särskild behörighet för att kunna starta eller avsluta din laddare. Behörigheten till appen får du från Skoglunds vid hyrestidens start.  Laddaren är säkrad med 16A och är utrustad med ett uttag av typ 2 mode 3. Du måste använda en egen laddkabel som ofta följer med bilen. Bilar med Typ 1 laddning kan använda en särskild kabel som går från Typ 1 till Typ 2.

Vad är kostnaden?

Utöver ordinarie kostnad för hyra av bilplats är den löpande kostnaden 495 kr/månad (2020 års priser), oavsett hur mycket el du förbrukar. Bindningstiden är 12 månader som sedan övergår till ett löpande kontrakt med en uppsägningstid på 3 månader.

Hur gör jag om jag är intresserad av att hyra laddplats?

Kontakta Skoglunds kundtjänst 0247-12301 eller boende@skoglunds.se

Varför satsar Skoglunds på laddplatser?

De senaste åren har efterfrågan av laddplatser ökat från våra hyresgäster. Satsningen är även en del av våra klimatmål och vi vill möjliggöra för våra hyresgäster att ha en elbil och leva mer klimatsmart.

Var finns det laddplatser idag?

  • Christinas väg Limhagen, Leksand
  • Hagagatan 12, Leksand
  • Lissmohedvägen Moskogen, Leksand
  • Norsgatan 32, Leksand

Saknas din adress i listan, kontakta vår kundtjänst.

Olika typer av laddning

Det finns flera olika typer av laddning, här kan du läsa mera.

Viktig information om laddning

Av brandsäkerhetsskäl så är det inte tillåtet att ladda elbilar via motorvärmarstolpar eller vanliga vägguttag på någon av Skoglunds fastigheter. Orsaken är att vanliga installationer inte klarar belastningen av en så hög strömstyrka under längre tid. Det finns inte heller någon kommunikation mellan vägguttaget och bilen som säkerställer att strömmen bryts om något går fel.

På fastigheterna är det enbart tillåtet att ladda din elbil i Skoglunds laddstolpar eller annan av Skoglunds vid varje enskilt fall godkänd installation och utrustning.