Snabbfakta Skoglunds

Skoglunds totalt
Grundat 1891 (byggverksamheten)
Antal anställda Ca 170
Huvudkontor Övermo Gård, Leksand
Platskontor Borlänge, Leksand, Malung, Mora, Rättvik, Sälen
Omsättning:  Ca 450 Mkr
Fastighetsverksamheten:
Antal bostadslägenheter: Ca 680 stycken
Antal lokaler: Ca 160 stycken
Uthyrbar yta: Ca 105.000 kvm

Kvalitet i fjärde generationen

Vi har byggt värden för människor, företag och samhälle sedan begynnelsen 1891. Idag är vi ett modernt, lösningsorienterat företag där vi alltid sätter kunden främst.

Skoglunds var från början ett renodlat byggföretag, idag är vi ett av Sveriges äldsta kvarvarande i branschen. Genom åren har företaget vuxit och omfattar idag Skoglunds Bygg, Skoglunds Fastigheter, Skoglunds Måleri, Mora Byggservice och Leksands Maskinpartner. Oavsett dina behov och vem du möter hos oss, vill vi alltid sprida vårt engagemang och ge dig vår bästa service.

Behoven i samhället har sett olika ut genom åren där vi på Skoglunds alltid har haft ambitionen att anpassa oss efter vår tid, ta kloka beslut och vårda våra relationer. I grunden består ju hela vårt samhälle av människor och vi tycker om att lyssna, samarbeta och komma fram till lösningar. Skoglunds vårdar och värnar med andra ord om både hårda och mjuka frågor, det är så vi får kunder, samarbetspartners och våra anställda att trivas.

Vi är stolta över alla små och stora byggnadsverk vi har varit med och skapat sedan slutet av 1800-talet. Många av dem står kvar än idag, som ett bevis för vår goda byggnadskonst. Hallmans Per Karlsson hette grundaren av företaget, som kom att få en avgörande roll i uppbyggnaden av det moderna Leksand, från bondby till en tätort med centrum för administration och handel. Detta arv har förts vidare genom hela 1900-talet och fram till våra dagar, listan på stora och mindre byggnationer kan därmed göras lång. Länge var Leksand och Siljansbygden vår hemmamarknad men efter hand har aktionsradien utökats med övriga Dalarna och på senare år har vår entreprenadverksamhet även utfört ett antal projekt på andra orter i Mellan-Sverige

När Hallmans Per Karlsson slutade tog svärsonen Nils över, för att senare lämna VD-posten till sin son Mats, som i sin tur lämnat över det operativa ansvaret till sonen Mattias. Det är där vi står idag, med både en lång historia och en långsiktig bild av vad vi vill bidra med i framtiden. 

Byggföretagen

Skoglunds är medlem

Fastighetsägarna

Skoglunds är medlem